SEAT Leon 5F dynamische richtingaanwijzers

Elke SEAT Leon 5F is uitgerust met richtingaanwijzers in de spiegels. Deze zijn echter niet ‘dynamisch’, ook wel bekend als het lightsabor effect of ‘dynamische richtingaanwijzers’. De richtingaanwijzers zitten met 3 schroeven vast onder de spiegelkap. Je zult de spiegelkappen moeten verwijderen, de lichtunit moeten losschroeven en de nieuwe units moeten plaatsen. Het plaatsen van dynamische richtingaanwijzers is één van de snelst uitgevoerde ‘mods’ of ‘retrofits’ die gedaan worden.

Tijdsduur: +/- 30 minuten
Kosten: +/- €20,00
Moeilijkheidsgraad: 3/10
Door: Bas Hoogers

Benodigdheden:

1. Begin met het verwijderen van de spiegelkappen. Er gaan 2 manieren rond op YouTube: het spiegelplaatje kantelen waardoor je de klemmen van de spiegelkap kunt loshalen & de ‘duw en trek’ methode. De duw en trek methode is het meest eenvoudigst.
Duw de zijkant van de spiegelkap in en duw de bovenkant iets naar beneden en trek daarna aan de spiegelkap. Onderstaande video laat zien hoe je dit doet.

Vertrouw je het niet helemaal? Je kunt eventueel met plastic prytools de clipjes bewegen zodat deze los komen.

2. Verwijder de 3 torx-20 schroeven: 2 aan de onderkant en 1 aan de bovenkant. Hiermee kun je de richtaanwijzerunit loshalen.

3. Duw de connector van de richtingaanwijzerunit in en trek de connector eruit.

4. Plaats de connector in de nieuwe richtingaanwijzerunit. Plaats vervolgens je dynamic turn signals op de plek van je oude versies en schroef deze vast.

5. Test even of beiden werken. Zo ja; plaats dan tot slot de plastic afdekkep weer over het geheel.

Foto door: R***t (review AliExpress)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *